Buitenspeeldag 2013

Logo KrimpenSynerkriSTJJW speelotheek

We wilden, als ‘Het Onderdak”, met elkaar de buitenspeeldag organiseren. Hadden ons aangemeld op de site en toen werden we gebeld door Synerkri om te vragen of we het met elkaar konden doen en dat hebben we gedaan!

SONY DSCSONY DSC

Karin (Synerkri) en Ivonne (YMCA) hebben de eerste lijnen uitgezet. Tijdschema, spellen, eten en drinken, vrijwilligers enz. Daarna is Rik van jeugdwerk Midden-Holland erbij gekomen en zo hebben we met zijn drieën de dag voorbereidt. We hadden het plein, het grasveld, speelveld de treffers en de straat rond het plein tot onze beschikking.

SONY DSC SONY DSC

Voor de allerkleinste was er het Peuterplaza. Daar konden de kinderen van 2 tot 4 jaarspelen in de ballenbak, krijten op straat of spelen met allerlei fietsjes, stepjes, trampolines van de Speel-o-Theek.

Voor de kinderen van 5 t/m 12 jaar was er ook genoeg te doen. Het spelletjesparcours – strippenkaart met 12 vakjes 2 voor drinken/snoepje en 10 voor de spelletjes waaronder zaklopen, pedalofiets, steppen, midgetgolf, zakslaan,ski-lopen, stoepkrijten, funslang, kruiptunnel en de stormbaan.

2013 0612 (2)SONY DSC

Clinics – er werden 2 clinics gegeven daar kon je je voor inschrijven op de site van Synerkri. Er was een clinic fietsen op een racefiets en skaten.

 SONY DSCSONY DSC

Groep 7/8 – Daar stond boogschieten en een voetbaltoernooi voor op de planning.

Bij het inleveren van een volle gestempelde kaart kregen de kinderen een rugzakje met een frisbee, foldertjes en een lekkere appel. 

SONY DSC SONY DSC

Er was voor iedereen wat te doen! En dat is ook gebeurd. Het was druk! Een super leuke ongedwongen middag waar heel veel kinderen +/- 300 lekker hebben kunnen buitenspelen. Wil je een leuk filmpje over de buitenspeeldag zien!

 

Wethouder Hofstra kwam de dag afsluiten op een originele manier. Hij gooide een frisbee weg met de tekst “Op naar 2014”

Zonder alle vrijwilligers was deze dag niet mogelijk geweest dus “Vrijwilligers bedankt!!”